Omgeving van de route Ryfylke

In het zuidwesten van Noorwegen zijn een heleboel bezienswaardigheden bij elkaar in de buurt te vinden. Het is altijd belangrijk om een reis naar het land goed te plannen, zodat je niet iets bijzonders mist. In de omgeving van de toeristische route Ryfylke liggen meerdere bezienswaardigheden, die staan hieronder voor je op een rij.
 

De stad Stavanger

Tijdens het rijden van de Ryfylke-route kom je ter hoogte van Tau langs de tunnel Ryfasttunnel/Ryfylketunnelen. Als je door deze tunnel rijdt, dan kom je uit bij Stavanger. Een bezoek brengen aan deze stad is dan ook geen lastige opgave. De stad is sinds 1969 gigantisch gegroeid nadat de olie-industrie zich in de stad vestigde. Vandaag de dag is het een moderne stad vol musea, leuke winkelstraten, cultuur en in de omgeving is er ook volop mooie natuur en zijn er bijzondere stranden. Wie voor de oudheid naar Stavanger gaat, kan hier ook perfect terecht. In het centrum van de stad staat Gamle Stavanger, bestaande uit witte houten huizen die zijn gebouwd in de 18e eeuw.
 

De stad Sandnes

De stad Sandnes ligt in het zuiden tegen Stavanger aan en heeft ook geprofiteerd van de Noorse olie-industrie. Het is de perfecte stad voor natuurliefhebbers, omdat er in de omgeving veel mooie wandelpaden zijn.
 

 

Het hangende rotsblok Kjeragbolten

In Noorwegen zijn er een groot aantal attracties die zijn gevormd door de natuur, zo ook de Kjeragbolten (➚). Met de Preikestolen (➚) is het één van de bekendste rotsen van Noorwegen. Het is een rotsblok die vast zit tussen twee rotswanden. Voor veel mensen een ideale plek om een foto te maken. De Kjeragbolten ligt net als de Preikestolen in de Lysefjord (➚), alleen ligt hangt deze rots bijna aan het einde van de ruim 40 kilometer lange fjord.
 

Rij over de Lysevegen

De ruim 40 kilometer lange Lysefjord staat bekend om de Preikestolen en de Kjeragbolten. Een heel stuk minder bekend is de weg Lysevegen (➚), die bij het dorp Lysebotn ligt. Deze weg telt 27 haarspeldbochten en lijkt hiermee op de beroemde Trollstigen (➚). Omdat deze weg een stuk minder bekend is, zijn hier ook minder toeristen te vinden. De weg is ideaal te combineren met de Kjeragbolten, aangezien deze beiden aan het einde van de Lysefjord liggen.
 

Toeristische route Jaeren

De 18 National Scenic Routes van Noorwegen laten ieder bijzondere delen van het land zien. In het westen en zuidwesten van Noorwegen liggen meerdere van deze routes bij elkaar in de buurt, waardoor deze makkelijk gecombineerd kunnen worden. Waar de Ryfylke ten oosten van Stavanger en Sandnes ligt, ligt de toeristische route Jaeren (➚) ten zuiden van de steden. De Jaeren-route is een echte kustroute, het loopt grotendeels langs de zee en biedt zicht op de bijzondere stranden waar de regio bekend om staat.